Přihlásit

Myslivecký den (Chomutovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V rámci Mysliveckého dne se bude na zámku konat soutěž ve vaření zvěřinového guláše

MYSLIVECKÝ DEN
"Šestý Myslivecký den na zámku Červený hrádek zahájíme v sobotu tradičně v devět hodin výstavou psů loveckých plemen," sdělil Chomutovskému deníku Petr Brziak, předseda Oblastního mysliveckého spolku Chomutov. Po půl hodině bude následovat přehlídka trofejí spárkaté zvěře, ulovené v loňském roce. Tradiční akcí mysliveckého dne je také pasování nejlepších adeptů ze zkoušek myslivosti.
To se odehraje na nádvoří zámku v půl jedenácté. Poté dojde k předání mysliveckých vyznamenání a pak už čeká na návštěvníky prezentace loveckých psů s odborným výkladem. "I letos tu budeme mít skvělého rozhodčího Petra Bubu, který umí svým výkladem nejen zaujmout, ale také pobavit," uvedl Brziak. Návštěvníkům se představí 136 psů.
Velký úspěch měla v minulém roce soutěž ve vaření zvěřinového guláše a tak se letos uskuteční opět. "Velký zájem je především o účast v porotě," s úsměvem dodal Brziak. Vítěz minulého ročníku bude svůj guláš letos vařit přímo na místě, takže ho budou mít možnost lidé ochutnat. Chybět nebude ani výtvarná soutěž do které se zapojilo 18 škol a školek z okresu. Letos to bude na téma rostliny, hmyz a ptáci. Fotografická soutěž má letos téma voda v přírodě. Letošní novinkou bude Svatohubertská troubená mše, která se odehraje v zámecké kapli. "Je to mistrovská disciplína trubačů, tak jsem zvědav, jak se toho naši trubači zhostí," je v očekávání Brziak. Ten kdo nebude mít zájem o myslivecký den, může absolvovat v zooparku workshop věnovaný často opomíjeným jedlým plevelům.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.