Přihlásit

Mladí myslivci soutěžili (Dobrý den s kurýrem)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Po dlouhé době bylo u nás obnoveno okresní kolo soutěže Zlatá srnčí trofej. Na celorepublikové úrovni existuje tato soutěž už téměř půl století, ale na Uherskohradišťsku už nějaký čas mladí myslivci a ochránci přírody nesoutěží.
"Vzpomínám si, že asi před patnácti lety jsem se soutěže pravidelně účastnila a hrozně mě to bavilo. Pak ale upadal zájem a soutěžit se u nás přestalo. Letos jsem se rozhodla, že tradici obnovíme," řekla Jana Novotná, pořadatelka okresního kola Zlaté srnčí trofeje.
Do areálu Muzea lesnictví a myslivosti pod hradem Buchlovem dorazil tucet mladých myslivců, aby otestovali své znalosti z oboru. Test složený ze šedesáti otázek nejprve ověřil jejich teoretické znalosti. Pak už se vydali na stezku, kde byla jejich hlavním úkolem poznávačka. Čekala na ně například lebka jelena a rysa nebo kůže z divočáka.
Po soutěžní části si děti ještě mohly zastřílet ze vzduchovky či luku. Startovací ročník soutěže uspěl na jedničku a pořadatelé se už těší na příští rok.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.