Přihlásit

Řidiči, pozor! Roste počet střetů se zvěří (Orlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Orlickoústecko
Na Orlickoústecku v posledním roce prudce vzrostl počet dopravních nehod, jejichž viníci se nemohou zodpovídat ze svých činů, ani po nich nelze žádat náhradu škody. Střet s autem ale pro ně obvykle končí smrtí.
Skok do silnice se stal včera osudným i srně, která ve čtvrt na šest ráno zkřížila cestu vozidlu rychlé zdravotnické služby. Osádka sanitky, která vjížděla do Letohradu ve směru od obce Lukavice, neutrpěla žádná zranění. "Škoda na sanitce byla vyčíslena na deset tisíc korun. Srnka byla na místě mrtvá, převzal ji myslivec," uvedla další podrobnosti k nehodě policejní mluvčí Lenka Vilímková.
Tentokrát vše skončilo jen pomačkanými plechy, cyklista, kterého letos v březnu na výjezdu ze Žamberku srazila k zemi srnka, však takové štěstí neměl.
Pro zraněného muže musel přiletět vrtulník.
Střetů se zvěří na silnicích okresu rapidně přibylo. "Letos od začátku roku došlo k 528 dopravním nehodám, z toho v 86 případech šlo o střet se zvěří," nahlíží do statistik policejní mluvčí.
Přitom za celý loňský rok došlo jen k 60 dopravním nehodám, ve kterých figurovala zvěř. Policie proto radí maximální obezřetnost v místech, kde se může zvěř vyskytovat, raději ubrat plyn a kontrolovat obě strany silnice.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.