Přihlásit

Děti z Lípy vyrazily na Myslivecký tábor. Je to odměna za celoroční práci v kroužku (Českolipský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Česká Lípa
Dům dětí a mládeže Libertin Česká Lípa má po celý rok mezi svými zájmovými útvary také kroužek pro malé myslivce. Jeho členové o víkendu odcestovali do přírody na myslivecký tábor. "Děti vyrazily o víkendu do Desné u Tanvaldu spolu se zkušenými lektory, kteří kroužek vedou po celý rok. Účastní se ale i děti, které nechodí na kroužek, jen je tato tématika zajímá, nebo zvažují, že by na kroužek začaly chodit," říká Miroslava Netolická, ředitelka domu dětí a mládeže.
Na kroužku se děti pod vedením dvou zkušených lektorek věnují hlavně poznávání lesních zvířat a lesní přírody. Například poznávání parohů, listů rostlin a tak podobně. Děti také ohledávají stopy, tvoří si herbáře nebo vyrábějí krmítka pro drobné ptactvo. Nechybí ale ani adrenalin, děti si zkoušejí střelbu ze vzduchovky a hrají různé soutěže.
Takovou zábavu si užívají celý školní rok. Jen co školní rok skončil a děti si vyzvedly vysvědčení, čekalo je zabalení batohů, vyprání maskáčů a příprava na tábor, a to hned na 14 dní.
Na táboře si děti užijí spousty legrace, ale přiučí se i cenným radám. Čekají je spousty přírodních výletů jako například cesta do Harrachova k Mumlavským vodopádům či Bozkovské jeskyně. Aby nebylo té přírody příliš, podívají se i do muzea hraček. No a co by to bylo za tábor bez celotáborové myslivecké hry a spousty soutěží.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.