Přihlásit

Polní práce vyhání zvěř na silnice (Rakovnický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rakovnicko
Policisté opakovaně a zdá se, že zatím stále marně, upozorňují řidiče, aby byli při projíždění pozemních komunikací poblíž lesních a polních porostů velmi obezřetní a věnovali zvýšenou pozornost střetu se zvěří. Mluvčí policie Jana Šteinerová zdůraznila: "Především v ranních a nočních hodinách v době letních měsíců. Je to také ovlivněno sklizněmi a prací na polích, kdy je zde narůst techniky a strojů, čímž je zvěř dezorientována, opouští svá útočiště a více se přemisťuje, a to právě přes pozemní komunikace, kde následně dochází k dopravním nehodám."
Policisté z rakovnického dopravního inspektorátu totiž prošetřují další dopravní nehodu se zvěří, při které naštěstí nedošlo ke zranění. Stala se krátce před desátou hodinou večerní v katastru obce Kroučová. "Řidiči osobního vozidla značky Škoda Octavia při jízdě ve směru od obce Hříškov - Řevničov vběhla z příkopu na pozemní komunikaci srna," popsala Jana Šteinerová.
Šestatřicetiletý muž z Prahy již nestačil na vzniklou situaci zareagovat a následoval střet. Policisté s ním provedli dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem a alkohol byl na místě dopravní nehody vyloučen.
Srnu si převzal přivolaný člen mysliveckého sdružení. Vzniklá celková škoda byla vyčíslena na částku 43 tisíc korun.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.