Přihlásit

Živitelka začíná, nabízí zemědělskou techniku i kulturní program (ceskobudejovicky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

České Budějovice
Téměř čtyři stovky producentů, distributorů, chovatelů či pěstitelů se představí na mezinárodním agrosalonu, který na českobudějovickém výstavišti potrvá do 30. srpna. Čtvrtečního zahájení se účastní prezident Miloš Zeman.

"Ředitel Výstaviště České Budějovice Leoš Kutner uvedl, že výstavu doplní odborné semináře a přednášky. "Zazní na nich aktuální témata, například obnova venkova nebo závlahové systémy." Tradičně bude veletrh rozdělený do jednotlivých oborových dnů. Čtvrtek bude zasvěcený českým pekařům a cukrářům, pátek bude dnem českého venkova. Poradce prezidenta Agrární komory České republiky Jan Záhorka pozval na sobotu. "Za účasti nejvyšších představitelů státu a vlády zahájíme průvodem Národní dožínky. Předáme také cenu za nejlepší inovativní potravinářský výrobek."
Velkým lákadlem jsou každý rok vystavené zemědělské stroje. Nejmodernější traktory, kombajny nebo secí zařízení si letos nově lidé prohlédnou nejen na venkovních plochách, ale také v pavilonu Z, který se stane Pavilonem zemědělské techniky. Obchodní ředitel budějovického výstaviště Václav Polan upozornil na jeden vzácný kus. "Jsme velmi pyšní, že se nám povedlo získat kombajn SM 500, který byl vyrobený v roce 1970 a ve své době byl světovým unikátem. Nyní je uložen v Národním zemědělském muzeu, nikam necestuje, pouze na Zemi živitelce bude k vidění právě v Pavilonu zemědělské techniky."
Na své si přijdou i nejmenší návštěvníci, pro které bude připravený zemědělský koutek nebo oblíbená soutěž Králičí hop. Novinkou je laserová střelnice, díky které se zájemci na chvíli ocitnou v kůži myslivců. Prostřednictvím simulátoru si budou moct zastřílet na jeleny či divočáky. Součástí doprovodného programu budou také koncerty dechových kapel.
Výstaviště bude otevřené každý den od devíti do šesti, poslední den výstavy pouze do pěti hodin. Plná vstupenka stojí 145 korun a lze ji až do konce října uplatnit jako rodinnou vstupenku do Muzea lesnictví, myslivosti a rybářství Ohrada."

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.