Přihlásit

Bažanty a tetřevy v odchovnách Lesů ČR ptačí chřipka zatím neomezuje (Zemědělec)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Chovy bažantů a ohrožených tetřevů hlušců v odchovnách státního podniku Lesy České republiky (LČR) zatím současný výskyt ptačí chřipky v České republice nijak neomezuje. Chovy jsou v uzavřených voliérách či budovách, takže se na ně ani nevztahuje poslední nařízení veterinářů zakazující chov ptactva v komerčních chovech ve volném výběhu. Uvedla to mluvčí Lesů ČR Eva Jouklová.

Chovné hejno bažantů čítající 7300 slepic a 1000 kohoutů mají Lesy ČR v bažantnici lesního závodu Židlochovice na jižní Moravě. "Bažanti jsou chovaní v zastřešené voliéře zabezpečené proti vniknutí jakýchkoliv jiných ptáků," uvedla mluvčí. Bažanti určení k lovu byli již dříve vypuštěni do volné přírody. Lovecká sezóna v bažantnicích končí 31. ledna.

Dvě chovné stanice tetřevů hlušců mají Lesy ČR v Řepčonce pod beskydskou Lysou horou a v Mlynářovicích na Šumavě. Tetřevi tam jsou podle Jouklové chovaní v uzavřených budovách. Každá skupina čítá dvanáct až patnáct jedinců.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.