Přihlásit

Americké úřady uzavřely kvůli záplavám Yellowstonský národní park (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Americké úřady nařídily více než 10.000 návštěvníků Yellowstonského národního parku, aby oblast opustili kvůli rozsáhlým záplavám. Povodně na severu parku zničily mosty a silnice a napáchaly další škody, mrtví ani zranění ale nejsou hlášení, informovala dnes agentura AP.

Park, který letos slaví své 150. výročí, by mohl zůstat zavřený až týden a jeho severní vchody by se letos v létě již vůbec nemusely otevřít, uvedl správce Cam Sholly. "Voda tu pořád běsní," dodal Sholly, podle nějž se dá i o nadcházejícím víkendu očekávat deštivé počasí, které může způsobit další záplavy.

Řeka Yellowstone dosáhla historické úrovně po několikadenních lijácích a rychlém tání sněhu. Záplavy způsobily značné škody na jihu státu Montana a na severu Wyomingu, kde pod vodou ocitla malá města a byly hlášeny výpadky dodávek elektřiny.

Záplavy přišly do Yellowstonského parku na začátku letní turistické sezony, která přitahuje miliony turistů. Ti v parku obdivují gejzíry, tryskající do výše desítek metrů, bublající bahenní sopky, barvami hrající horké prameny. A také hluboké rozeklané kaňony, vodopády, vysoká pohoří či potulující se stáda bizonů nebo rodinky medvědů.

Zdroj: ČTK, Washington, 15. 6. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.