Přihlásit

Myslivci z MS Kříby pro krajinu a zvěř (Moravský týdeník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Stalo se už tradicí, že každoročně členové MS Kříby vysazují ovocné stromy do krajiny, aby tím zvýšili úživnost honitby, rozdělili velké lány pastvin a luk, vytvořili nové meze a v neposlední řadě zadrželi více tolik potřebné vláhy.
V letošním roce, a to počátkem května, jsme opět vysadili více než 100 ovocných stromů v katastru obou obcí, v nichž jsme uživatelem honitby. Tímto však naše plány a vytyčené cíle zdaleka nekončí.

Na podzimní období letošního roku chystáme projekt výsadby kultivarů původních starých českých odrůd plodonosných dřevin, odolných vůči nemocem a s vysokou plodností. Chtěli bychom velmi poděkovat majitelům pozemků, kteří nám nabízejí své pozemky k výsadbě těchto stromků, čímž si bezplatně a bez vynaložení své energie zvyšují jejich hodnotu, ale také chceme poděkovat majitelům pozemků, jež nám pozemky pronajímají k vytváření a obdělávání mysliveckých políček.
O každý takto nám svěřený pozemek se vždy staráme s péčí řádného hospodáře a ke všeobecné spokojenosti všech zúčastněných stran.

Zdroj: Moravsklý týdeník, 25. 5. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.