Přihlásit

Postoj FCI k válce na Ukrajině (ecanis.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Všimli jste si, že ani FCI nezůstává k aktuálnímu dění na Ukrajině lhostejná? Shrnutí jejího postoje, přijetí nezbytných sankcí a informace o nabídce pomoci postiženým oblastem i z její strany naleznete v následujícím krátkém článku.

FCI neboli Mezinárodní kynologická unie je největší kynologické sdružení na světě, které vzniklo v roce 1911 a sídlí v Bruselu, zastřešuje 354 standardizovaných psích plemen z 98 zemí světa. Za každý stát může být členem FCI pouze jedna organizace (v České republice je řádným členem ČMKU). Organizace po první světové válce zanikla a byla obnovena v roce 1921.

Ukrajinská chovatelská unie (UKU) se sídlem v Kyjevě je řádným členem FCI a na svých www stránkách v ukrajinštině informuje krátce o hrůzách války a s anglickým překladem bez emocí zveřejňuje čísla účtů, kam je možné oficiálně zaslat finanční pomoc.

Stránky Ruské kynologické federace (RKF) se sídlem v Moskvě jsou zablokované.

Celý článek naleznete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.