Přihlásit

Poznejte Zvířata na pranýři. V novostrašeckém muzeu budou k vidění i vycpaniny (rakovnicky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Od 3. března pořádá Muzeum Nové Strašecí výstavu s názvem Zvířata na pranýři, kterou jsme pro vás připravili ve spolupráci s Českým nadačním fondem pro vydru Třeboň a Přírodovědeckým muzeem Národního muzea v Praze. Hlavním naším cílem je podnítit diskuzi a zprostředkovat aktuální poznatky o konfliktních druzích volně žijících živočichů nacházejících se na pomyslné „černé listině“ rybářů, farmářů, zemědělců, myslivců a lesníků.

Výstava pojednává o vybraných druzích zvířat nacházejících se „v mlýnských kamenech“ mezi hospodářskými zájmy a zájmy ochrany přírody. Obsahuje informace o příčinách a dopadech výskytu vydry, kormoránů, norka amerického, bobra, vlka, rysa, medvěda a losa na našem území. Jedná se o druhy, které jsou na našem území původní (s výjimkou norka amerického), ale v minulosti byly vyhubeny nebo se na našem území vyskytovaly jen výjimečně (bobr, vlk, rys, medvěd, los) nebo jen na určitých územích a v malém počtu (vydra, kormorán).

Celý článek naleznete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.