Přihlásit

Havířovští myslivci se zaměřili na zajíce, kteří ničí v životických sadech stromy (polar.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Havířovští myslivci vyrazili o víkendu na druhý hon. Tentokrát do životických sadů. Nejdříve střelce zkontrolovala policie. První hon se konal kolem řeky Lučiny, kde se myslivcům podařilo odlovit zejména kachny. 

Kontrolou zbraní a dechovou zkouškou začal havířovským myslivcům jejich druhý hon.

Miroslav Juřička, vrchní inspektor OSZBM PČR Karviná: "Je třeba zkontrolovat doklady, které musí mít ze zákona o zbraních, ale i zákona o myslivost a samozřejmě, zda při manipulaci nošení zbraně nejsou ovlivnění alkoholem, nebo jinou návykovou látkou.”

Myslivci měli vše v pořádku a po nástupu, kde se kladl důraz zejména na bezpečnost, vyrazili do životických sadů. Zaměřili se především na zajíce, kteří ničí ovocné stromy.

Daniel Varga, hospodář, Mysliveckého sdružení Havířov: "Životické sady obnovily většinu stromků. Daly do toho velké úsilí a mnoho peněz a mají velké škody způsobené zajícem polním. Takže teď projdeme sady a uvidíme, kolik tady toho bude. Prostě musíme snížit stavy, alespoň o něco.”

První hon měli myslivci v okolí řeky Lučiny. Celkem mají naplánovány tři.

Václav Přeček, předseda Mysliveckého sdružení Havířov: "Lovili jsme bažanta a lovili jsme zajíce. Ulovili jsme 15 kačen, pět zajíců a pouze tři kohouty bažanty. Nic světoborného to nebylo."

V posledních letech zvěře v přírodě kolem města ubývá a myslivci nepředpokládají, že by se trend změnil.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.