Přihlásit

Svatý Hubert s bohyní lovu Dianou a celou družinou vyrazil na spanilou jízdu z frýdlantského zámku navzdory typicky listopadovému počasí (genus.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant pořádá Svatohubertské slavnosti již od roku 1992. Letos se ale poprvé konaly ve Frýdlantu, kam se přesunuly společně s přestěhováním lesnických oborů z Hejnic.

Akce, oslavující nejen myslivost a lesnictví, ale přírodu a život v přírodě obecně, se letos konala v pátek 5. listopadu, tedy dva dny po svátku svatého Huberta. Přiznávám, že ráno jsem moc nevěřil, že se ceremonie odehraje v plné parádě, tedy včetně slavnostní jízdy Diany a Huberta městem, protože všechny počítačové modely počasí se vzácně shodovaly v tom, že by psa do té sloty nevyhnal, a predikovaly, že jestli se přes den něco změní, tak jedině k horšímu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.