Přihlásit

Divoká prasata decimují Prahu 5: Přemnožená škodná se koupe v bazénech a ohrožuje děti ve vilové čtvrti (extra.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na redakci eXtra.cz se v posledních dnech obrátili někteří obyvatelé pražských Hlubočep nešťastní z toho, že jim v jejich vilové čtvrti řádí tlupa divočáků a nikdo jim prý dosud nechtěl účinně pomoci. Po intervenci advokátky a eXtra.cz se do řešení opřel magistrát a místní doufají, že už brzy nebudou mít strach pouštět ven děti.

Nebezpečná prasata ve vilové čtvrti

„Je to neštěstí, pohybuje se tu tlupa divokých prasat, rozrývá nám tu pozemky, pohybují se mezi rodinnými domy, a protože jde i o bachyni se selaty, jsou nebezpeční. A nejen pro děti, bachyně útočí na kohokoli, nemá pud sebezáchovy. O pomoc jsme před pár měsíci požádali radnici Prahy 5, ta to přehodila na magistrát, ale dlouho se pořádně nic nedělo,“ říkají místní. Štěstím v neštěstí pro usedlíky bylo to, že se bachyni po čase zalíbilo v bazénu obávané advokátky nejen slavných Lenky Radoňové. „Když jsem poprvé tu svini zahlédla, jak se šla hned po mně vykoupat do bazénu (v místě to prý není jediný případ - pozn. red.), zařvala jsem jako blázen a můj dospívající syn se začal obávat o mé duševní zdraví. Při příští koupačce, kdy si přivedla i děti, mi naštěstí uvěřil. Od té chvíle se téměř nemohu věnovat výkonu advokátní praxe, místo toho sedím na třešni nebo běhám po zahradě a snažím se je zapudit halogenem a zvuky medvěda a střelby,“ řekla eXtra.cz Radoňová. Jejím sousedem je zpěvák Kamil Střihavka, který už je taky na číhané, kdy se familie divokých prasat přestěhuje k němu. Zatím mu stihla podrýt pozemek a zničit plot.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.