Přihlásit

Více lidí v přírodě žene zvěř na silnice, někde jsou střety hodně časté (impuls.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Za poslední půlrok policisté společně s Centrem dopravního výzkumu evidují na zhruba stometrovém úseku v Třanovicích na Frýdecko-Místecku osm takových dopravních nehod. Jde o silnici v okrajové části obce a z jedné strany ji částečně lemuje i zástavba rodinných domků, přesto si v počtu střetů aut se zvěří vysloužila krajské prvenství.


„Mezi říjnem 2020 a březnem letošního roku tam došlo k osmi střetům se zvěří o celkové škodě 280 tisíc korun,“ sdělil Jan Čambora, mediální zástupce projektu SRNA index, který riziko takovýchto srážek mapuje.

V Třanovicích se bouralo nadprůměrně často i přesto, že kvůli protiepidemickým opatřením bylo přes zimní sezonu na silnicích méně aut.

„Není to věc, která by nás překvapila. Je tam migrační oblast, zvířata přes silnici míří k řece. Na druhé straně silnice je zase rozsáhlé pole, kde se často zvěř pohybuje,“ reagoval starosta Třanovic Jiří Tomiczek.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.