Přihlásit

Praha 14 bojuje s divokými prasaty. Požaduje, aby jich myslivci lovili víc (Naše Praha 9)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vedení Prahy 14 pokračuje v řešení vysokého počtu divokých prasat na svém území. Společně se zástupci dalších dotčených městských částí požádalo o součinnost hlavní město Prahu.

Praha 14
Na společné schůzce zástupců Prahy 14, Dolních a Horních Počernic, Běchovic, Magistrátu hlavního města Prahy, Lesů hlavního města Prahy a Mysliveckého spolku Horní Počernice dostali myslivci za úkol zpracovat podrobný plán, jak snížit populaci černé zvěře v katastrech zmíněných městských částí. Tento plán měl být odevzdán do 8. ledna.
"Materiál myslivci sice zaslali, ale bohužel je zcela nedostatečný, detailně zpracované návrhy řešení neobsahuje. Jde pouze o jakýsi výčet aktivit. Proto bylo vyvoláno jednání o dalším postupu, tentokrát už přímo s vedením hlavního města," řekla radní Irena Kolmanová, která má v Praze 14 na starosti bezpečnost.
Hlavní město vyzve Myslivecký spolek Horní Počernice, aby řádově zvýšil počet ulovené černé zvěře, respektive bachyní. "Chceme, aby myslivci měsíčně vykazovali adekvátní počet odstřelených prasat - zhruba 20 až 30 kusů - a aby se primárně zaměřovali na bachyně. V současné době divokých prasat v katastrech dotčených městských částí žije třikrát až čtyřikrát více, než by při optimálním odstřelu přírůstků žít mělo. Zároveň požadujeme, aby myslivci naplánovali hromadné lovecké akce ve spolupráci s Policií ČR. To, co je nyní v běhu, vnímám jako krizový plán, jehož plnění budeme důsledně vyžadovat," doplnila Irena Kolmanová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.