Přihlásit

V Indonésii našli mrtvého tygra, zřejmě se stal obětí pytláků (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jakarta 20. května (ČTK) - Mrtvolu tygra sumaterského našli ochránci přírody na indonéském ostrově Sumatra. Tato kriticky ohrožená šelma se zřejmě stala obětí pytláků, informovala agentura AFP s odvoláním na místní úřady.

Částečně rozložené tělo mladého, asi rok a půl starého samce s useknutými tlapami se našlo tento týden v blízkosti plantáže palem pěstovaných na výrobu palmového oleje v provincii Riau na východě Sumatry.

"Pytláci ho přilákali na nastraženou mrtvolu vepře," řekl ředitel místní agentury pro ochranu přírody Suharyono, který jako mnoho Indonésanů používá jen jedno jméno.

Pytláctví je důvodem smrti 80 procent tygrů sumaterských, kteří jsou ve volné přírodě na pokraji vyhynutí; odhaduje se, že na Sumatře zbývá necelých 400 jedinců. Ceněná je jak jejich kožešina, tak části těl používané v tradiční medicíně.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.