Přihlásit

Správce Honitby roku: Člověk krajinu zatěžuje příliš (hanacke-noviny.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na staré polní cestě, kousek nad Potštátem na Přerovsku, stojí klasicistní mramorový kříž. O jeho obnovu se zasloužil správce tamní honitby Stanislav Lach už před třinácti lety. Není to ale jeho jediný počin ve zdejší krajině. Díky jeho přičinění má honitba několik kilometrů vysázených alejí, živé tůně a rybníky, pečuje o zvěř. I proto teď revír získal titul Honitba roku 2018.

Honitba statku Potštát má rozlohu 2 917 hektarů. „Máme na starost mimo jiné činnosti, které s výkonem myslivosti přímo nesouvisejí. Jsou to v podstatě volnočasové aktivity, uživatelé je dělají na svůj vrub a náklad. Honiteb je u nás hodně, několik tisíc, ale těch, kdo se do soutěže přihlašují, je daleko méně. I tak jsem byl potěšený, nestává se to často,“ řekl správce potštátské honitby Stanislav Lach. Cenu získal v kategorii smíšená honitba.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.