Přihlásit

Vojenské lesy vybudují Návštěvnické centrum a naučnou stezku Olšina na Šumavě (nase-voda.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vojenské lesy a statky ČR (VLS) zahájí v červenci stavbu společného česko-rakouského projektu Návštěvnického centra Olšina a Naučné stezky Olšina. Oznámil to mluvčí VLS Jan Sotona.

Naučná stezka Olšina, která vznikne kolem jednoho z nejvýše položených českých rybníků Olšina, ležícího nedaleko Lipna, má návštěvníkům Šumavy zpřístupnit dosud málo známé přírodní bohatství – Národní přírodní památku Olšina, Ptačí oblast Boletice a další chráněná území Natura 2000. Více než sedmikilometrový okruh, který povede částečně po cestách, ale také na pilotech nad vodní hladinou a mokřady zde s finanční podporou evropského fondu pro regionální rozvoj INTERREG V-A Rakousko – Česká republika vybudují Vojenské lesy a statky ČR (VLS) společně s rakouským spolkem Verein Waldschule Böhmerwald. Součástí projektu nazvaného „Po stopách společného přírodního a kulturního dědictví jižních Čech – Horního Rakouska“ je také výstavba návštěvnického střediska s interaktivní výstavou o přírodě a historii regionu.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.