Přihlásit

Výstava v Lysé ukazuje raritní trofeje daňka i sokolníky (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lysá nad Labem (Nymbursko) 22. května (ČTK) - V Lysé nad Labem na Nymbursku začal 24. ročník mezinárodní výstavy myslivosti, rybářství, včelařství a pobytu v přírodě Natura Viva. Návštěvníci uvidí mimo jiné raritní trofeje daňka evropského a jelena siky, ale i nejnovější zbraně a další lovecké vybavení, řekl ČTK ředitel výstaviště v Lysé nad Labem Ondřej Matouš.

Většina vystavujících nabízí své produkty nebo služby. Milovníci přírody a honů si zde vyberou vybavení, které sahá od oblečení až po zbraně. "Natura Viva je jedinou každoroční odbornou výstavou tohoto typu v České republice, na níž se soustředí takřka všechny významné firmy podnikající v oborech myslivosti, rybářství, včelařství a potřeb pro pobyt v přírodě," řekl Matouš.

Na výstavě je k vidění také řada zařízení využívajících moderní technologie, v halách tak lidé naleznou třeba stánky, které se specializují na přístroje s nočním viděním. Jsou tu také nejnovější modely dalekohledů nebo hledí.

Výstavu, která potrvá až do neděle, doprovází bohatý doprovodný program, které je věnován také odborné veřejnosti. Na návštěvníky čeká například beseda o zbraních a zbraňové směrnici EU nebo téma problematiky výskytu vlků v ČR. K viděni jsou také ukázky sokolnictví nebo lovecké kynologie.

Výstava potrvá do neděle 26. května. Každý den je otevřeno od 9:00 do 17:00, vstupné činí 160 korun, důchodci, studenti a děti zaplatí 120 korun. Vstupné je oproti loňskému roku o 40 korun vyšší.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.