Přihlásit

V Krnově si zastřílíte i bez zbrojního průkazu (Týdeník Bruntálský region)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Krnovská střelnice pořádá v sobotu 12. května tradiční akci, na které si může zastřílet každý, i bez zbrojního průkazu

Krnov -
onosný Střelecký dům je důkazem, že Krnované vždy rádi stříleli. Dnes mají k dispozici střelnici v Hlubčické ulici, kterou využívají nejen sportovní střelci, lovci a držitelé zbrojních průkazů. Na krnovské střelnici se příležitostně pořádají akce pro veřejnost, na nichž si pod dohledem zkušeného instruktora může zastřílet každý. Stačí si jen na místě koupit terč, špunty do uší a vhodné střelivo podle toho, jakou zbraň si chcete půjčit a vyzkoušet.
Akci totiž od 9 do 15 hodin doprovází také prezentace střelných zbraní nejrůznějších ráží a značek. Loni byla zaměřená na výrobky českých zbrojovek, letos se můžeme těšit na víc jak sedmdesát zbraní výrobců Glock, Remington, Ruger nebo Walter. Největším hitem sobotní ukázky bude premiérové představení samonabíjecí pušky Daniel Defense. "Daniel Defense Inc. byla založena roku 2002 Martym Danielem poté, co se rozhodl vyrobit drobné doplňky na pušky řady M-16. Dnes firma kromě svých vlastních "klonů" pušek nabízených pod označením DDM4 dodává také systémy pro americké velitelství speciálních operací i pro britské ministerstvo obrany," představili organizátoři letošní novinku.
Akce pro veřejnost na krnovské střelnici si oblíbili také návštěvníci z Polska, kterých stále přibývá. Často sem zamíří také tatínci s dětmi, aby je instruktoři naučili základní střelecká pravidla. "Jsem ráda, že k nám přichází také rodiče s dětmi. Pravidla bezpečnosti při manipulaci se zbraní jsou pro děti stejně důležité znalosti jako třeba to, že nesmí hladit cizího psa," vysvětlila organizátorka Hana Tobiášková, proč je tak podstatné názorně vysvětlit dětem, že střelná zbraň není hračka.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.