Přihlásit

Centrum pozorování jelena na Kvildě se opět otevře veřejnosti (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kvilda (Prachaticko) 18. ledna - Návštěvnické centrum na pozorování jelena u šumavské Kvildy na Prachaticku bude od soboty (19. 1.) opět otevřeno pro veřejnost. Areál byl od pondělí nepřístupný kvůli hrozbě pádu stromů v následku silného větru a velkého množství napadaného sněhu na větvích. Ze stejného důvodu šumavský národní park nedoporučoval lyžařům vyrážet do stop pro běžkaře. ČTK to řekl jeho mluvčí Jan Dvořák.

"Přesto ale na návštěvníky našich návštěvnických center i turisty či lyžaře, kteří hodlají vyrazit do bílé stopy, apelujeme, aby dbali zvýšené opatrnosti při svých výletech. Nebezpečí pádu stromů nebo jejich částí stále trvá," uvedl dnes Dvořák.

Na Šumavě za poslední dva týdny napadlo přes metr sněhu. V posledních dnech se situace nepatrně změnila. Dřívější soustavné sněžení se změnilo v občasné přeháňky a podle předpovědi meteorologů se v nejbližších dnech začne vyjasňovat a teploty klesnou až pod minus 10 stupňů Celsia.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.