Přihlásit

Lesy u Suchého vrchu a Bukové hory nejsou kvůli sněhu bezpečné (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Červená Voda (Orlickoústecko) 18. ledna - Lesy u Suchého vrchu a Bukové hory na Orlickoústecku nejsou bezpečné. Od 600 metrů nadmořské výšky je na stromech mnoho sněhu, a proto se lámou. Riziko pádu stromů a větví je i kolem upravených běžeckých tras. ČTK to řekla mluvčí Lesů ČR Eva Jouklová.

"Lesníci varují před vstupem do porostů, a to i na upravené běžecké tratě v oblasti Suchého vrchu a Bukové hory v lesích položených výše než 600 metrů nad mořem. Na stromech je velká nestabilní vrstva sněhu, stromy i velké větve se lámou a vyvracejí," uvedla Jouklová.

Ve čtvrtek spadl ve skiareálu v Bukové hoře na lanovku strom a vyřadil ji z provozu. Patrně spadl pod tíhou sněhu. Lesníci stromy kolem lanovky zkontrolují, jestli tam nehrozí další nebezpečí. "Ve spolupráci s provozovatelem Lesy ČR provedou kontrolu stability stromů, v případě potřeby zajistí jejich těžbu," uvedla Jouklová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.