Přihlásit

Zdeněk Trčálek pokřtil expozici myslivosti v Louvru (Dobrý den s kurýrem)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

ŽIVOTNÍ ÚSPĚCH

Herec ze Slovácka byl jediným hostem z tzv. východního bloku

UHERSKÉ HRADIŠTĚ Pozoruhodnou nabídku obdržel herec Zdeněk Trčálek. Jakožto jeden z nejváženějších českých myslivců byl osloven, aby ve slavném francouzském muzeu Louvre otevřel expozici myslivosti.
„Zavolal mi to pan ředitel Manuel Rabate. Jako mladík totiž na festivalu v Praze viděl naši Lišku Bystroušku, kde jsem hrál psa, a byl prý tak okouzlený, že si to pamatuje dodnes. Díky našemu divadelnímu facebooku se pak dozvěděl, že se věnuji i myslivosti. Všechno mu to secvaklo a nabídka byla na stole,“ říká pyšně herec, který každý den po zkoušce utíká do lesa, kde rozjímá, a jak se přiznal, recituje i verše Hrubína, Seiferta a Holana.
Expozici nazvanou stručně Les otevřel herec na začátku prosince a je v ní možné spatřit největší díla francouzských impresionistů, ale také vycpaniny tetřeva a bobra.
„V příštím roce u nás v divadle uvedeme navíc stejnojmennou hru a podařilo se mi dojednat, že jednu z repríz odehrajeme ve slavné Comédie Francaise, která se nachází hned naproti Louvru,“ uzavírá herec.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.