Přihlásit

Pytlák byl v USA odsouzen k nucenému sledování disneyovky o kolouškovi Bambim (byznysnoviny.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pytlák dostal v USA kuriózní trest: musí povinně sledovat kreslenou disneyovku pro děti.Soud ve státě Missouri odsoudil již v srpnu zadrženého pytláka na jeden rok do vězení, které mu zostřil povinností sledovat každý měsíc alespoň jednou celý kreslený film o kolouškovi Bambim.

Pytlák spolu s dalšími členy své rodiny lovil ilegálně vysokou pouze pro získání trofejí. Mrtvým zvířatům řezal hlavy a těla ponechával v lese.

Přesný počet případů pytláctví není znám, ale rozsudek zmiňuje, že došlo ke stovkám nelegálního zabití lesní zvěře.

Klasická disneyovka Bambi z roku 1942 je film pro nejmenší děti o kolouškovi jménem Bambi, kterému lovci zastřelí matku.

Vyšetřování případu pytláctví trvalo několik měsíců a je označováno za největší případ svého druhu ve státě Missouri. Pytlák svou vinu přiznal a k ročnímu vězení za zabíjení zvířat dostal ještě 4 měsíční vězení za porušení zákazu lovit v době, kdy už probíhalo vyšetřování.

Dále se svými příbuznými musí zaplatit pokutu 51 tis. dolarů a spolu se svým otcem přišel doživotně o všechna lovecká oprávnění (včetně rybářského) ve státě Missouri.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.