Přihlásit

Medvěd dál odolává návnadám, ochránci je o víkendu posílí (Valašský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Valašsko – Hon na valašského medvěda se k závěru týdne nikam výrazně neposunul. Šelma nenapáchala nové škody, ochranáři se domnívají, že překročil Bečvu a směřuje zpátky blíže ke kleci.
Tým expertů mu dal přezdívku medvěd Chaosák.
Huňáč je totiž neposeda, a proto je těžké ho polapit.
„Dali jsme mu takové jméno, protože se v žádné oblasti nezdrží. Nikde se nevyskytuje opakovaně,“ vysvětlil ochránce přírody Milan Orálek. Připomněl, že většinou má každý medvěd své teritorium. Střelec je stále připravený a hlídá na pozici. Další členové týmu jsou v terénu a hledají stopy. „Abychom zvýšili pravděpodobnost přilákání, budeme v pátek i v sobotu posilovat pachové stopy,“ doplnil Orálek.
Tým expertů je ve střehu a s ním i další složky. „Jsme domluvení s hasiči, kteří mají připravenou transportní klec, aby s ní okamžitě přijeli. Je ale zapotřebí jediné věci – aby se medvěd objevil,“ uzavřel ochránce.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.