Přihlásit

Stovky paroží a jiných loveckých trofejí zaplnily sál v Kaplici (ceskokrumlovsky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kaplice - Kolem tisícovky loveckých trofejí můžete až do neděle obdivovat v kaplickém kulturním domě na Chovatelské přehlídce trofejí okresu Český Krumlov 2018.

"Předtím ale všechny trofeje prošly rukama odborné hodnotitelské komise, takže některé najdete ověnčené zlatými, stříbrnými i bronzovými medailemi.
Přehlídku v Kaplici můžete navštívit v době: Pátek 7.4.2017 od 8:00 do 18:00 Sobota 8.4.2017 od 8:00 do 18:00 Neděle 9.4.2017 od 8:00 do 12:00
„Letos kladně hodnotím odstřel srnčí zvěře," řekl Deníku Pavel Hobza, předseda hodnotitelské komise. „Sešel se nám tu soubor 21 medailových trofejí srnců. Proto mají i zvláštní barel, aby je návštěvníci mohli spatřit pohromadě v jednom místě. Dále je tu ve dvou vitrínách bohatá kolekce zbraní kňourů, čili divokých prasat, mezi nimiž je také sedm medailových trofejí." Na přehlídce se sešel i velký počet mufloních trofejí, které jsou každoročně kvalitní. „Asi jediným minusem je, že tu letos není ani jedna medailová jelení trofej," podotkl Pavel Hobza. „U jelenů bohužel zaznamenáváme sestupný trend, kdy začíná ubývat kvalitních, zralých jelenů. To je z toho důvodu, že se odstřel soustředí do věkové třídy nejmladších jelenů a pak nemají možnost trofejově vyzrát."

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.