Přihlásit

OBRAZEM: Necelé dvě stovky trofejí spárkaté zvěře vystavili v Žilině (kladensky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Žilina - Nejen všichni příznivci myslivosti si mohou o víkendu prohlédnout v žilinské restauraci Penzion Žilina chovatelskou přehlídku trofejí volně žijící spárkaté zvěře. Ta nabízí veřejnosti pohled na celkem sto sedmdesát osm trofejí srnců, dvě trofeje jelenů a osm trofejí jelena siky.

"Přehlídka byla slavnostně zahájena v sobotu odpoledne. Trofeje budou k vidění v Žilině ještě v neděli, a to od 8 do 13 hodin. „Chtěl bych ocenit, že v porovnání s předchozími lety poklesl počet honiteb, které trofeje nepředložily. Jsme rádi za všechny trofeje, které jsou předloženy, přesto si neodpustím výtku směrem k některým předkladatelům. Někteří totiž předkládají trofeje nepatřičně upravené, což nesvědčí o jejich zodpovědném přístupu," upozornil při zahájení přehlídky předseda Okresní myslivecké rady OMS ČMMJ Kladno Petr Frühauf. Po zahájení přehlídky se na prostranství před restaurací uskutečnil také tradiční jarní svod psů loveckých plemen.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.