Přihlásit

Sedmdesátka mysliveckého spolku v Živanicích (Pardubický týden)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Živanice 
V sobotu 2. června oslavil Myslivecký spolek Živanice 70. let od svého oficiálního založení. Historie myslivosti v této obci však sahá již do období před I. světovou válkou. V průběhu let měl spolek několik set členů a velikost honitby se pohybovala od 950 ha až po 2347 hektarů.
V obci se uskutečnilo slavnostní zasedání, doplněné výstavou o historii spolku. Nová fotokniha, k této příležitosti vydaná, stručně představila celou sedmdesátiletou činnost spolku. V expozici nechyběla výstava zajímavých trofejí zvěře. Jeden panel byl zaměřen i na ochranu zvěře.
Návštěvníci měli možnost seznámit se s dravci při zajímavém vystoupení manželů Jirsových v programu "Dotkni se křídel". Kolekci šesti loveckých plemen psů představil Miroslav Studený. O kulturní program se postaraly děti místní ZŠ vedené panem ředitelem Lubošem Jirákem.
Sehráli vtipné pásmo, jak by se měl člověk chovat v přírodě. Spisovatel Bohumil Hrabal by byl překvapen, jak děti pod režií učitelek perfektně zvládly část hry Slavnosti sněženek (střelbu a hostinu s divočákem).
Program doprovázeli hudbou Hubertovi trubači. Na akci nechybělo ani představení řemesel - krajkářství, drátenictví a řezbářství.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.