Přihlásit

Hubertský ples opět po pěti letech (Týdeník okresu Nový Jičín)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

JESENÍK NAD ODROU (ipa) - Do třetí desítky vstoupí v sobotu 20. ledna Hubertský ples pořádaný Mysliveckým sdružením Hubert - Jeseník nad Odrou.

Jesenický Hubertský ples patří k těm, které mají na Novojičínsku nejdelší tradici. "Začátky sahají do sedmdesátých let, kdy jsme jako společné sdružení Jeseník nad Odrou, Bernartice a Hůrka organizovali několik mysliveckých akcí a právě tento ples. V jeho pořádání jsme se střídali co druhý rok s Mysliveckým sdružením Vražné," vzpomínal hospodář jesenického mysliveckého sdružení Miroslav Jurčák.
Na počátku 90. let minulého století se ale společné myslivecké sdružení rozpadlo a Hubertský ples se nepořádal pět let. Až v roce 1996 jej MS Hubert obnovilo. "Myslíme si, že ten ples patří k tradicím. Měl od svého vzniku vysokou úroveň a my se každoročně snažíme posunout laťku výše," pokračoval Jurčák a připomněl, že například loni částka na tombolu přesáhla výši sto tisíc korun.
Organizátoři nabízejí kromě hlavní hudby také cimbálovku ve druhém patře sálu a pro mladší generaci zajistili diskotéku. Návštěvníci si budou moci vybrat ze tří druhů jídla ze zvěřiny. Zajímavý zážitek jistě přinesou vystoupení vicemistra Evropy v troubení a vábení jelenů a trubačů lesnické školy v Hranicích. "Věřím, že všechno dopadne, jak má. Neboť připravovat tak náročnou akci v deseti lidech je v dnešní době hodně náročné," uzavřel Jurčák.

Foto - Hubertský ples v Jeseníku nad Odrou patří k tradičním akcím. Při jeho konání lze vidět i takový výřad.
Foto - ARCHIV MS HUBERT

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.