Přihlásit

Pytláka se báli i lidé (Brněnský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vlk v rouše beránčím. Tak charakterizují Josefa Konečného někteří myslivci. Podle nich nebyl postrachem jen pro zvěř, ale i pro lidi z okolí. Ti o jeho pytlačení věděli, ale ze strachu mlčeli.
"Lidé ho třeba viděli, jak jde se zbraní do lesa v době, kdy se lovit nesmí," říká jeden z myslivců, který nechce být kvůli možné pomstě jmenován. Muž uvedl, že někteří z myslivců na vlastní oči Konečného pytlačení viděli, ale báli se o život. "Dokud pytláka nechytnete při činu, je těžké mu něco dokázat. Ze začátku se našli odvážlivci, kteří podali udání. Když se ale například ani při domovní prohlídce nic nenašlo, začali se bát," popisuje myslivec.
Jediný, kdo neměl strach, byl Konečný. "Rád se chlubil. Kolegům se vysmíval a říkal jim, kdy a jakého jelena či kance v jejich rajonu zastřelil," popisuje myslivec.
Konečný pochází z generace myslivců, přesto střílel i mladou zvěř. "Každý útok pytláka je zásah do přírodní rovnováhy. Nejhorší je, když se loví chovná zvěř v době, kdy samice čekají mláďata," posteskne si muž.
K závěru soudu je skeptický. "Má dobrého právníka, ale i když se vězení nevyhne, v jeho nápravu nevěřím. Hned jak se z vězení vrátí, půjde a zastřelí prvního jelena, kterého potká. Je to jeho vášeň, které se nevzdá," soudí myslivec.

(pez)

Vyšlo také v: Blanenský deník, Břeclavský deník, Hodonínský deník, Vyškovský deník, Znojemský deník

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.