Přihlásit

V krmelcích má zvěř bohatě prostřeno (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rokycany - Na příděl prvního sněhu letošní zimy zareagovali zaměstnanci Lesů města Rokycan zatím dvojím přikrmováním zvěře. Záleží na počasí, jak četné bude v budoucnu.

Ležící sněhovou peřinu křižují stopy srnčí zvěře a také divokých prasat. "Tohle je známka, že tu na Čilině máme i daňčí," vysvětloval Jaroslav Kadlec, který nás vzal terénním autem s sebou na kontrolu, jak lidé dodržují zákaz vstupu do lesa. Při této příležitosti ale sledoval i další nezbytnosti. V souvislosti s pohybem zvěře nás upozornil také na dnes už málo vídané otisky zaječích běhů. "Ani tady se jim moc nedaří," potvrdil Kadlec. "I jsme je sem vypustili, moc to ale nepomohlo," dodal.

Základem zimního přilepšení, jímž teď lesáci zásobují krmelce, je seno a jadrné krmivo - zrní a šroty, pro zpestření žaludy a kaštany. K tomu neodmyslitelná sůl na lízání pro srnčí a daňčí zvěř. Zásob, vzhledem k mírnému průběhu letošní zimy, je ještě dost.

Božena Šopejstalová

Foto - Přes sníh v lesích může zvěř těžko k obvyklé pastvě. Proto lesáci míří už zase s nákladem dobrot ke krmelcům. Hajný Jaroslav Kadlec plnil jesličky v Čilině.

Foto Božena Šopejstalová

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.