Přihlásit

Lesní zvěř se obešla bez krmení (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ani jednu kontrolu přikrmování zvěře neprovedl během této zimy referent lesního hospodářství meziříčské radnice. Přitom v předchozích letech býval v terénu téměř každý týden. Může za to teplé počasí. "Kontroly mají být prováděny v době nouze, což o letošní mírné zimě rozhodně neplatí," uvedl Stanislav Křenek. Lesní zvěř podle něj nestrádá. S výjimkou krátkých údobí, kdy se země ocitla pod sněhem, měla dostatek příležitostí k pastvě. Chybějící sněhová pokrývka je dalším důvodem, proč referent kontroly letos neprovádí. "Kromě přikrmování sleduji dodržování optimálních početních stavů zvěře, stanovených zákonem. Bez jejích stop ve sněhu tyto stavy v jednotlivých honitbách nemohu objektivně posoudit," tvrdí.
 V zimním období obvykle provádí osm až deset kontrol. "Za čtyři roky od příchodu na městský úřad jsem nezaznamenal jediný případ, kdy by myslivci řádně nepřikrmovali," konstatoval Křenek.

Regionální mutace Právo - Olomoucký kraj

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.