Přihlásit

Medvědi už vstali, někde ani nespali (Střední Čechy)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Košice - Jaro je tady. Alespoň u našich východních sousedů, na Slovensku. Medvědi v Západních a Nízkých Tatrách se již probudili ze zimního spánku, čerstvé stopy dvou jedinců tam našli ochranáři. "Medvědy, které jsme vystopovali, přilákalo krmivo pro zvěř, které v lese umístili myslivci," řekl včera Robin Rigg ze Společnosti pro soužití s přírodou. Rigg ale upozornil, že někteří medvědi v letošní mírné zimě patrně ani nespali. V oblasti Poľany pozoroval medvědici s ročními mláďaty už v polovině února. "Je možné, že někteří medvědi jsou vzhůru celou zimu," uvedl ochranář Rigg. Medvědi ve Vysokých Tatrách se k zimnímu spánku letos uložili až koncem ledna, kdy napadl sníh a ochladilo se. Tuto zimu tak spali jen něco přes měsíc.

(čtk)

Vyšlo také v: Benešovský deník, Berounský deník, Blanenský deník, Boleslavský deník, Brněnský deník, Břeclavský deník, Českolipský deník, Děčínský deník, Domažlický deník, Hodonínský deník, Hradecký deník, Chebský deník, Chomutovský deník, Chrudimský deník, Jablonecký deník, Jičínský deník, Karlovarský deník, Kladenský deník, Klatovský deník, Kolínský deník, Krkonošský deník, Kutnohorský deník, Liberecký deník, Litoměřický deník, Mělnický deník, Mostecký deník, Náchodský deník, Nymburský deník, Orlický deník, Pardubický deník, Plzeňský deník, Pražský deník, Příbramský deník, Rakovnický deník, Rokycanský deník, Rychnovský deník, Sokolovský deník, Svitavský deník, Tachovský deník, Teplický deník, Turnovský a semilský deník, Ústecký deník, Vyškovský deník, Znojemský deník, Žatecký a lounský deník

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.