Přihlásit

Domácí kanec je po smrti (Nedělní Blesk)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

SEDLNICE - Zdomácnělý divoký kanec Bohouš zemřel kulkou lovce! Dlouhé měsíce přitom dělal svému pánovi skvělého společníka, lépe než mnohý pes. Jaro v něm však probudilo geny kance. Začal být nebezpečný, takže ho musel zastřelit myslivec.

Pavel Eichler (57) ze Sedlnic na Novojičínsku před rokem a půl zachránil kňourovi život a vzal si ho domů. "Byly mu asi dva měsíce, když jsme ho našli pokousaného od psů," vzpomínal Eichler. Maroda vykurýroval a najednou zjistil, že ho divočák poslouchá na slovo. Dal mu jméno Bohouš a chodil s ním na pivo i do obchodu. Jaro ale z Bohouše udělalo pořádného divočáka. "Z kuchyně mi udělal kůlničku na dříví. Dal jsem ho do chlívku a on mi začal utíkat. Vždycky se vrátil, ale já jsem začal mít strach, aby někomu neublížil. Pro mě nebezpečný nebyl, ale pro děti ano," říká chovatel. Bohoušovi proto oplotil kotec železnými mřížemi. Ale kanec chtěl ven. "Začal si dělat ve zdi díru," dodal Eichler. Požádal tedy o pomoc myslivce. Ten musel zvíře zastřelit. "Z lesa se Bohouš pořád vracel ke mně a ve volné přírodě by asi ani nepřežil. Je mi to líto. Bohouš byl výborný parťák," posteskl si Eichler. Domácí kanec Domácí kanec je po smrti je po smrti Bohouš zdivočel. Myslivec ho musel zastřelit.

Foto - Bohouš krátce poté, co se ho chovatel ujal ...

Foto - ... a před půl rokem na dovolené u známého na chatě.

Foto Blesk - autorka

Marie Machková

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.