Přihlásit

Odsoudí myslivce za pytláctví? (Blesk)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

BLANSKO - "Chtěli mě vyhnat z honitby a zničit mě! Soudní proces je nesmyslný. Udělal jsem jen to, co mi ukládá zákon. A teď mě čekají dvě bezesné noci, než soudkyně ve čtvrtek vynese rozsudek," trpce si včera povzdechl myslivec Josef Loup (59). U soudu v Blansku čelí obžalobě z pytláctví.
Žalobce Loupa viní, že jako nájemce státní honitby v Úsobrnu na Blanensku povolil v květnu 2004 lovci Antonínu Jedličkovi ulovit pětiletého jelena. "V této honitbě přitom podle zákona o myslivosti lov jelena staršího dvou let není povolen!" tvrdí státní zástupce Pavel Kuthan. Jedlička podle žaloby jelena v listopadu 2004 ulovil. "Byl to nezákonný lov. Přesto si obžalovaný jelena vzal!" řekl žalobce. Podle něj se tím Loup dopustil pytláctví. "Navrhuji podmíněný trest čtyři měsíce s odkladem na rok a zákaz myslivecké činnosti," zněl včera u soudu návrh státního zástupce. "Celé je to nesmysl! Nejsem žádný pytlák! Jsem myslivec už skoro 30 let. Jedlička jelena ulovil už koncem října, ne až v listopadu, jak tvrdí žaloba! A já jsem nic zlého neudělal, když jsem mu jelena podle zákona zabavil," hájí se Loup.

Ondřej Požár

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.