Přihlásit

Myslivci chtějí získat lidi zpět na svou stranu (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Myslivci to v současné době nemají lehké. Velká část veřejnosti si totiž myslí, že jsou to pouze lovci, kteří se o přírodu příliš nestarají.

Prachaticko - Mnohdy napomáhají zkreslenému pohledu na myslivce i média. Faktem sice zůstává, že se již několikrát vyskytly případy, kdy někteří myslivci opravdu selhali. Bohužel to vrhá stín na celou jejich společnost. V březnu vydala Českomoravská myslivecká jednota (ČMMJ) několik tiskových zpráv. Mezi nimi i tu, jež reagovala na Večerníček, v němž postava převlečená za myslivce porušovala několik zákonů. "Tento pořad vyvolal bouřlivou reakci. Vyjádření ČMMJ bylo však následně zneužito pro velmi ostré komentáře, které postrádaly reálný základ a některé pasáže přímo uváděly veřejnost v omyl," řekl Jiří Šilha. V dubnu začal nový myslivecký rok a myslivci mají na starosti opravdu mnoho jiné práce, než jen lov zvěře. Nyní je doba, kdy se čistí a desinfikují krmelce i jejich okolí. Některé krmelce se pak přemisťují na jiná místa. Dále se zalesňují remízky a obnovují malá pole a louky pro zvěř, tyto o práce mají být hotové nejpozději do konce dubna. "Mírná zima pomohla zvěři nabrat zpět kondici. Díky teplému počasí nebylo možné úspěšně přeléčit zvěř proti vnitřním parazitům, protože navštěvovanost přikrmovacích zařízení byla nízká a nepravidelná," vysvětlil Jiři Šilha. Proto myslivci pokračují v pravidelné kontrole zdravotního stavu zvěře, zvlášť v oblastech výskytu ozimé řepky.

Lukáš Marek

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.