Přihlásit

Jaroslav Moravec tolik zvěře nepamatuje (Rychnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Foto - Dobruška
Ačkoliv místopředseda Okresního mysliveckého spolku Českomoravské myslivecké jednoty Vladimír Šabata při zahájení tradiční chovatelské přehlídky trofejí bilancoval, že loňská zima výrazně snížila počet zvěře, Jaroslav Moravec z Dobrušky takové trofeje nepamatuje za padesát let.
"Na myslivecké výstavy chodím pravidelně, protože jsem přes padesát let byl také členem sdružení. Teď již je ale konec ," svěřil se jeden z návštěvníků Okresní chovatelské přehlídky trofejí zvěře, která dnes končí ve 12 hodin ve zdejším Kulturním . "Takové zvěře tady nikdy nebylo. V těch krásných padesátých letech byl tady divočák raritou, protože žili jen v oborách. Tehdy převažovala drobná zvěř, bylo zde hodně bažantů a zajíců. Srnčí zvěř se objevovala, ale určitě ne v takovém počtu," pokračoval důchodce, podle kterého je zákonité, že v současnosti ubývá drobné zvěře. "Zemědělství a myslivost nejde dohromady. Jedno vždy musí upadat na úkor druhého. Herbicidy u nás vyhubily ve volné přírodě tolik koroptví a dalšího zvířectva," dodal.

(ign)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.