Přihlásit

Ze zahrady zmizelo pět daňků (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ze zahrady chovatele daňků poblíž Švihova na Klatovsku zmizelo v noci na středu pět dospělých kusů zvěře. Neznámý pachatel odnesl dva daňky a tři samice. Na místě nebyly zjištěny krevní stopy. Zloděj zřejmě kusy odchytil a odvezl.
    Na oplocený pozemek se pachatel dostal poškozením pletiva oplocení. Majiteli menšího stáda chovné zvěře způsobila krádež velkou ztrátu. Jak informovala mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová, ukradené kusy si cenil na 100 tisíc korun. Tři daněly byly ve vysokém stupni březosti.
    Podobné krádeže nejsou v Plzeňském kraji výjimkou. V březnu se staly hned dvě. V Horšovském Týně zmizeli čtyři mufloni a majitel farmy u Poběžovic přišel o stejný počet mufloních beranů.
"Toto období není vhodné ani pro porážku, ani pro trofeje," vyjádřil se ke krádeži Václav Pařízek z Asociace farmových chovatelů jelenovitých v ČR. "Daněk je v tuto dobu bez své okrasy, má shozené parohy a samice jsou většinou březí," upřesnil s dovětkem: "Právě s ohledem na březost se dá předpokládat, že krádež bude pro majitele nepříjemným zásahem do chovu a značnou ztrátou."

Regionální mutace| Právo - Plzeňský kraj

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.