Přihlásit

Myslivecký bál na Velehradě (Slovácké noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Taneční parket v sále velehradského turistického centra obsadili v sobotu večer nejen příslušníci Hubertova cechu - myslivci ze společnosti Háj Velehrad-Modrá se svými načančanými a voňavými partnerkami. Líbivými melodiemi v modernějším rytmu zvala k tanci hudební skupina Madusong.
"Myslivecký ples na Velehradě je vždycky velká kulturní událost, kterou si žádný rok nenecháváme ujít. Hraje tu dobrá hudba, ale velkým tahákem tu bývá bohatá zvěřinová tombola. Jen mít štěstí a vytáhnout si z osudí los, který vyhrává," rozehráli úsměv na tvářích manželé Romana a Libor Habartovi s Martou Poláškovou z Kunovic. "Ale usmálo se na nás i štěstí. Domů jsme si z plesu odnášeli tři pestrobarevné bažantí kohouty," řekla nadšeně Romana Habartová, vedoucí odboru kultury a památkové péče Zlínského kraje. Myslivecký ples na Velehradě se každoročně setkává u široké veřejnosti s velkým ohlasem.
"Chceme, aby na něm lidé na pár hodin zapomenuli na všední starosti, stres i na práci, aby se hlavně dobře bavili," nechal se slyšet Miroslav Mazurek, hospodář Mysliveckého sdružení Háj Velehrad-Modrá. "Tombolu jsme kromě věcných cen obohatili o pět divokých kachen, devět zajíců, 22 bažantích kohoutů, dvě divoká prasata a deset párů zakoupených bažantích slepic z Troubek," pochlubil se myslivecký hospodář.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.