Přihlásit

Lovci soutěžili ve střelbě na asfaltové holuby (Havířovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Havířov
Tisíce broků vystříleli v sobotu lovci, kteří se zúčastnili tradiční soutěže ve střelbě na baterie, lidově zvané asfaltové holuby. Na pěti palebných pozicích se vždy střídá šest střelců, kteří si místa pravidelně střídají tak, aby všichni zkusili jednou až dvěma ranami ze svých brokovnic zasáhnout malé oranžové kolečko odpálené do prostoru na povel střelce z automatického zařízení. Metačů je pět, každý vrhá kotouč jiným směrem. Šestý střelec má vždy jedno kolo v průběhu dvou sérií čas na krátký odpočinek.

Memorial Teodora Bilana

Letošní ročník havířovští myslivci věnovali nedávno zemřelému dlouholetému členovi a předsedovi Teodoru Bilanovi. Těsně před soutěží položili myslivci květy u jeho hrobu. "Na jeho počest budeme soutěž pořádat jako memoriál o putovní pohár. Do trvalého držení ho může získat ten, kdo zvítězí třikrát po sobě," vysvětlil hospodář mysliveckého sdružení Jiří Mokrý. Soutěže se mohli účastnit nejen myslivci, ale i ostatní zájemci, kteří se přihlásili. Vyzkoušet mohli střelbu na asfaltové holuby, ale také z malorážky na klasický terč s vyobrazením kance. Z malorážky se střílelo na sousední střelnici, kterou pro výcvik střelby využívá městská policie.

LIBOR BĚČÁK

Foto - PŘESNÁ MUŠKA byla zárukou nejlepších výsledků. Na snímku střílí Miroslav Marejka.
Foto - Deník/Libor Běčák

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.