Přihlásit

Muzeum mění termíny přednášek o přírodě (Homér)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

MOST
Oblastní muzeum v Mostě změnilo pořadí přírodovědných přednášek z cyklu Přírodou severozápadních Čech. Nové termíny přednášek jsou následující.

* Ptáci Mostecké pánve - 8. února
Přednáška o typických a zajímavých druzích ptáků žijících v oblasti Mostecké pánve. Zastoupeni budou zejména vodní ptáci a ptáci otevřené krajiny. Budou prezentovány fotografie ptáků Miloslava Anderleho, který doplní ornitologický výklad poznámkami o způsobu jejich pořízení. Přednáší Ing. Jaroslav Bažant a Miloslav Anderle.

* Podivuhodní pavoukovci - 22. února
Pavoukovci patří k tvorům, kteří vzbuzují u většiny lidí strach a odpor. Přednáška se je pokusí prostřednictvím makrofotografií představit v trochu lepším světle. Dozvíte se, zda nám může nějaký druh ublížit, jaké používají pavoukovci lovecké strategie a které vzácné a pozoruhodné druhy můžete potkat v okolí Mostu. Přednáší Pavel Krásenský.

* Léčivé houby kolem nás - 8. března
V přednášce známého mykologa se dozvíte o houbách rostoucích v našem kraji. Jsou nejen výtečným doplňkem zdravé výživy, ale také posilují imunitu a obranyschopnost našeho těla proti infekci, virům, nádorům i proti stárnutí. Přednáší PaedDr. Jiří Roth.

* Zázračné České středohoří - 22. března
Na přednášce se dozvíte o botanických zajímavostech a kuriozitách, o zajímavostech kolem památných stromů, dále o tajemných skalních útvarech, pravěkých památkách, památných kamenech, smírčích křížích a dalších votivních památkách. Závěrečná část přednášky je pak věnována "kamenožroutovi středohorskému", tedy geologickým a mineralogickým zajímavostem. Budete mít příležitost nahlédnout do nové knihy Zázračné České středohoří, případně si ji zakoupit. Přednáší Jiří Svoboda.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.