Přihlásit

Na výstavě v buchlovickém zámku se sejde 440 psů (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Buchlovice
Osmá oblastní výstava psů loveckých plemen, plemen zapisovaných Českomoravskou kynologickou jednotou (ČMKJ), speciální výstava klubu německých dlouhosrstých ohařů, malých a velkých müsterlanských ohařů a klubová výstava českých fousků a slovenského kopova se uskuteční zítra v areálu zámeckého parku v Buchlovicích. Na výstavu, kterou každé dva roky pořádá ČMKJ, výstavní výbor Uherské Hradiště, přivezou chovatelé z celé České republiky i ze zahraničí na čtyři sta čtyřicet psů, zastupujících padesát osm plemen. Mezi vystavovanými psy budou mít největší zastoupení jezevčíci, kterých je na výstavu přihlášena celá stovka. Nejmenší z nich, ale i ze všech vystavovaných psů, budou jezevčíci králičí dlouhosrstí. V buchlovickém parku budou
vidění pouze tři. Vystavovatelé se tu pochlubí i rhodézskými ridgebacky, kteří budou reprezentovat největší lovecká plemena. O tituly vítěz třídy, nejhezčí veterán, oblastní vítěz, klubový vítěz, vítěz speciální výstavy, ale i další, bude v deseti kruzích usilovat se svými psy bezmála sto vystavovatelů. "Výstavu musí absolvovat každý pes, kterého chce jeho majitel zařadit do chovu. Rozhodčí, které na výstavu deleguje ČMKJ Praha, budou posuzovat exteriér psa, například jeho postavu, osrstění, barvu oka, chrup, slechy a podobně. V jednotlivých třídách budou klasifikováni výborní psi stužkou modrou, velmi dobří stužkou červenou, dobří stužkou zelenou a za dostatečnou známku jim bude přidělena stužka fialová. Z účasti na výstavě budou vyloučeni psi, kteří nebudou uvedeni v katalogu, psi nemocní a podezřelí z nemoci, feny háravé, kojící nebo v druhé polovině březosti. Šanci nebudou mít ani psi nebezpeční, kousaví a agresivní vůči lidem a psům," přiblížil kritéria výstavy předseda Okresního mysliveckého spolku Českomoravské myslivecké jednoty Uherské Hradiště Karel Blahušek.

(zs)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.