Přihlásit

Obviněný policista je stále mimo službu (Frýdecko-Místecký a Třinecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Výslechy dalších svědků pokračovalo a ještě i nadále bude hlavní líčení proti Stanislavu K. ze Starého Města.

Bruntál
Žaloba viní majora bruntálské kriminální policie z odlovení jelena desateráka. Zvíře mělo podle svědka tehdejší události Tomáše A., syna dřívějšího mysliveckého hospodáře ze Starého Města, kolem sto třiceti kilogramů. Svědek uvádí, že se odstřel udál v roce 2002. "Byl jsem večer v otcově dílně a přijel Stanislav s tím, zda bych mu mohl něco odvézt. Zapřáhli jsme vozík a jeli k místu zvanému Stará salaš. Tam již ležel složen k zemi asi sedmiletý statný jelen. Složili jsme jej na zahradě před garáží obviněného," vypověděl Tomáš. Celá událost s následným porcováním zvěřiny je zdokumentována nejméně na několika černobílých fotografiích s datem roku 2002. Ty poslal spolu s udáním na policejní prezidium neznámý anonym. V úvahu připadalo obvinění z pytláctví, avšak do doby oznámení uplynula již tříletá lhůta. Proto je Stanislav viněn z krádeže. "Stalo se to vše ale již v roce 2000. Videonahrávky pořizoval sám hospodář Zdeněk A. Ten i střílel a spolu se synem Tomášem a mým manželem jelena poté v naší garáži porcovali," sdělila Monika K. Přestože sloužil policista před dvacet let jako zástupce vedoucího bruntálských kriminalistů, od 11. července 2006 se do kanceláře nepodíval. Postavili jej mimo službu. Než se případ vyřeší, nemá šanci vrátit se. "Stanislav všechny zpracoval tak, aby byli v mysliveckém sdružení proti nám. Řekl mi, že si to mám nechat pro sebe s tím jelenem, aby se o tom nikdo nedozvěděl," shrnul svůj pohled na událost Tomáš spolu s polovinou svědků. Ta další zase ukazuje na tehdejšího hospodáře. "Viděl jsem u něj doma trofeje, řekl mi přímo, že ho slovil," vyjádřil se svědek Jiří V. Jiní svědci musí v této záležitosti k soudu zase v říjnu. "Svědkové z obou stran tvrdí své. Dokazování ale ještě neskončilo," řekl včera Deníku Alois Dlouhý, státní zástupce z Krajského zastupitelství Ostrava.

Foto - OBŽALOVANÝ MAJOR. Stanislav K. již poněkolikáté musel k soudu kvůli nařčení z pytláctví. Kvůli tomu jej čekaly velké životní změny, je postaven mimo službu. Foto - Deník/Karel Janeček  KAREL JANEČEK

Vyšlo také v: Bruntálský a Krnovský deník

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.