Přihlásit

Myslivec přišel o pojízdný posed, v lese zbyly jen koleje za traktorem (Havlíčkobrodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lukavec
Pojízdný myslivecký posed odcizil v polovině minulého týdne přímo z lesa nedaleko Lukavce zatím neznámý pachatel. Krádeží se začali zabývat policisté z obvodního oddělení v nedalekém Pacově.
Mobilní posed zmizel z lesa v lokalitě Třetiny mezi Lukavcem a Velkou Vsí buď ve středu, nebo ve čtvrtek. "Ve středu 24. ledna ve dvě hodiny odpoledne jsem tam byl a posed stál na svém místě. O den později v jedenáct hodin dopoledne jsem dostal zprávu, že je posed pryč," přiblížil majitel pojízdného mysliveckého posedu Jiří Městka.
"Zůstaly tam vyjeté koleje od traktoru, které se na silnici ztratily," doplnil popis místa.
Kdo by mohl být pachatelem neobvyklé krádeže, nedokázal majitel posedu ani odhadnout. "V rámci našeho lukaveckého mysliveckého sdružení se nikdy nic podobného nestalo. Já se věnuji myslivosti tři roky, ale na podobnou krádež si nevzpomínají ani starší myslivci," rozpovídal se Jiří Městka.
Zmíněný posed jeho majitel umístil na zvolené stanoviště v polovině loňského října. "Za toho čtvrt roku jsem tam byl na čekané jen čtyřikrát, nestřelil jsem nic. Na jiném místě mám ještě jeden stejný posed, tam jsem chodil častěji," povídal myslivec z Lukavce.
Ani na druhém místě ale nebyl úlovek nikterak mimořádný.
"Tam jsem zastřelil jediného divočáka.
Přestože se v poslední době hodně mluví i píše o jejich přemnožení, u nás v honitbě v poslední době vůbec nejsou," dodával Jiří Městka. Celkem jich za současnou zimu odstřelili členové lukaveckého mysliveckého sdružení jen pět. "V minulých letech jich myslivci ze sdružení měli odstřelených kolem čtyřiceti, vůbec netušíme, kam se náhle divočáci ztratili," zamýšlel se myslivec.
Stejně tak mu nejde do hlavy, proč před týdnem kdosi odcizil jeden z jeho mysliveckých posedů. Přestože ho označuje jako mobilní, v žádném případě nejde o posed přenosný.
"Je vysoký přes tři metry, vážit může kolem půl tuny," popsal Městka.
Podle policejní zprávy je hodnota odcizeného pojízdného posedu kolem čtyřiceti tisíc korun. Majitel, jemuž byl posed odcizen, má v úmyslu dát za jeho nalezení finanční odměnu. Jaká bude její výše, neupřesnil. Policisté naproti tomu mají o některých číslech jasno. V případě úspěšného vyřešení neobvyklé krádeže hrozí pachateli až dva roky vězení.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.