Přihlásit

Červen - měsíc myslivosti (Turnovský a semilský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Červen - měsíc myslivosti oslavili myslivci MS Trosky v sobotu 23. června společně s dětmi I. ročníkem dětských mysliveckých her. Připravili soutěže nejen v poznávání stromů, stop zvěře, skládání puzzle třeba z březového kmene, ale i takové, ve kterých děti prokazovaly obratnost a soustředěnost. Soutěžilo se v kategoriích od 3 do 15 let a mimo soutěž se zapojili i někteří dospělí, poněvadž zajímavým disciplínám se prostě nedalo odolat.
V podvečer před vyhlášením výsledků dětské soutěže byla slavnostně předána myslivecká vyznamenání Českomoravské myslivecké jednoty. Stříbrný odznak byl propůjčen příteli Josefu Vošvrdovi. Bronzový odznak obdržel přítel doc. Oldřich Brunclík. Jejich slavnostnímu dekorování, za znění mysliveckých fanfár byly přítomny i děti, které vyznamenaným myslivcům spontánně zatleskaly, a všichni přítomní členové MS poblahopřáli.
Sobotní odpoledne v myslivně v Újezdu pod Troskami potvrdilo skutečnost, že myslivost má v Čechách hlubokou tradici, a jak je vidět ze zájmu dětí, má před sebou i dlouhou a slibnou budoucnost. Tak za rok na II. dětských mysliveckých hrách na shledanou!

Marie Srbová

[V L T A V A+P N P R E S S+L A B E]

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.