Přihlásit

Ohaři se předvedou v Posázavských zkouškách (Havlíčskobrodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kožlí
Pro všechny milovníky psů se v sobotu naskytne jedinečná příležitost vidět tato cvičená zvířata na již šestém ročníku Posázavských lesních zkouškách ohařů v honitbě. Pořádá ho Myslivecké sdružení Kožlí.
Zkoušky se konají každé dva roky a tradičně se jich účastní nejen psi z havlíčkobrodského okresu, ale i z dalších regionů. Letos je přihlášeno dvanáct psů, kteří musí prokázat svou výkonnost na několika stanovištích, a to v práci s liškou, zajícem, bažantem a srnou. Dohlížet na průběh zkoušek budou rozhodčí z různých míst celé České republiky. Lesní zkoušky jsou pro psy mnohem obtížnější než například základní polní zkoušky. Pes totiž může v lese zachytit i jiné pachy, než by měl.
Pořadatelé zvou nejen milovníky kynologie, ale i další lidi se zájmem o přírodu a psí plemeno ohařů. Začátek akce je v 8 hodin na fotbalovém hřišti v Kožlí.

(ma)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.