Přihlásit

Křižovatku v pražské Krči přeběhlo stádo muflonů. Počkali na zelenou (praha.iDNES.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Stádo muflonů se v úterý prohnalo přes křižovatku v pražské Krči. Mufloni se již dříve usídlili v areálu Thomayerovy nemocnice a nyní se rozhodli vydat na výlet.

Stádo se zastavilo před frekventovanou křižovatkou a čekalo, až se provoz uklidní. První se rozhodl vyrazit vůdce muflonů, poté ho následovalo i celé stádo. Situace se sešla tak dobře, že při proběhnutí přes cestu utíkali mufloni přes přechod zrovna v tu chvíli, kdy na semaforu svítila zelená pro chodce.

Nakonec se stádu podařilo dostat na zatravněný prostor za křižovatkou, kam pokračovali dál už není jasné. Bizarní situaci zaznamenal na svém  facebookovém profilu  Miroslav Joha.

Mufloni se na území Krče probíhají celkem často, protože se již před několika lety usídlili v areálu Thomayerovy nemocnice, která sousedí s lesem.

Občas ke stádu vyjíždí hlídka městské policie, když se toulají, kudy nemají. Tentokrát ale strážníky nikdo nezavolal.

Loni na jaře také stádo přišlo o jedno z muflončat, to když ho pokousal zaběhnutý pes.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.