Přihlásit

Pytlákům hrozí vězení (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Domažlice
Z pytláctví a nedovoleného ozbrojování se budou zpovídat tři ze čtyř mužů, které zadržela před týdnem zásahová jednotka na Plzeňsku. Dva z nich měli ve voze, kterým se policistům pokoušeli ujet, zastřelené srny. Při domovních prohlídkách u nich našla policie větší množství zbraní a střeliva. Trestní stíhání už proti nim bylo zahájeno. V případě odsouzení jim hrozí až pětileté vězení. Uvedla to mluvčí domažlických policistů Jaroslava Roubalová.
První dva muže ve věku 31 a 34 let se pokusila zásahová jednotka zadržet brzy ráno v Lisově na jižním Plzeňsku. Jedenatřicetiletý řidič jim s terénním vozem začal ujíždět, nereagoval ani na varovný výstřel. "Zastavil nakonec tak, že při ujíždění narazil do dvou služebních vozidel," řekla mluvčí. V autě policisté objevili dvě zastřelené srny a kulovou zbraň.
Dalšího 31letého muže, podezřelého ze spolupachatelství, kriminalisté zadrželi dopoledne, a dalšího, o pět let staršího, kolem čtvrteční půlnoci. Na 31letého řidiče byl podán návrh na vzetí do vazby, ostatní budou stíháni na svobodě.

(čtk, red)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.