Přihlásit

Konečně spadla klec! Za sérií vloupání byli tři mladí zlodějíčci (Rakovnický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rakovnicko
Rakovnickým kriminalistům se podařilo objasnit případy série vloupání, které se odehrály na různých místech našeho okresu během celého loňského roku. "Bylo zahájeno trestní stíhání tři obviněných mladých mužů z Rakovnicka," potvrdil náměstek ředitele rakovnické policie Ladislav Renza.
Tříčlennou partu tvořili mladíci ve věku devatenáct a dvacet let a jejich čtyřiačtyřicetiletý životem již ostřílený parťák, který byl zřejmě vůdcem. "Dopustili se trestných činů krádeže," doplnil Ladislav Renza. Série vloupání byla zahájena už v prosinci roku 2005, kdy vlezli do rekreační chalupy v Hracholuskách. Způsobili škodu za šest stovek. Ani další vloupání do chalupy ve stejné obci v dubnu roku 2006 nepřineslo valný výdělek. Sebrali jen hodiny a nádobí a nechali po sobě škodu za tisícovku. Ještě téhož měsíce upoutala jejich pozornost firma Daneker se sídlem v katastru obce Lubná. Odsáli si tu tehdy ze zaparkovaných aut 160 litrů motorové nafty a sebrali akubaterie. To vše sečteno a podtrženo za škodu devět a půl tisíce korun. Půl roku poté, v červnu roku 2006, si jako svůj další cíl vybrali mysliveckou klubovnu Sokola v Pavlíkově. "Tady už měli z jejich pohledu lepší počinek. Odnesli si myslivecké trofeje, alkohol a finanční hotovost," vyjmenoval Ladislav Renza. Škoda byla v tomto případě 12 tisíc korun. V září se parta opět vydala krást do Pavlíkova. "Z budovy bývalého kravína odtrhali sto dvacet metrů měděného kabelu a veškeré měděné předměty. Poškodili zároveň elektrickou rozvodnou skříň a rozvaděč," upozornil Ladislav Renza. Pavlíkovští byli tehdy okradeni a poškozeni o 50 tisíc korun. O stejnou částku bylo ochuzeno i Zemědělské družstvo Senomaty. V listopadu stejného roku totiž trojice vlezla do česačky chmele v Hostokryjích a ukradla dva elektromotory a převodový elektrický motor. "Tak, to je zatím vše, co se této povedené trojici podařilo prokázat. V této chvíli jim hrozí trest odnětí svobody v délce šest měsíců až tří let," uzavřel policista Ladislav Renza.

Foto - POKUD se zloděj bude chtít někam dostat, tak věřte, že i přes veškerá ochranná opatření se k vašemu majetku dostane. Příkladem může být případ vloupání do chaty, kdy zloději dokonce probourali stěnu objektu, kudy vytáhli kamna.
Ilustrační Foto - Deník/Jana Elznicová

JANA ELZNICOVÁ

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.